Fysiotherapie - Oosterheem

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Fysiotherapie

ALGEMEEN
De fysiotherapeut is de deskundige als het gaat over het menselijke bewegingsapparaat. Hij behandelt patiënten die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. Nederland kent ongeveer 16.000 fysiotherapeuten die werkzaam zijn in zelfstandige praktijken, gezondheidscentra, ziekenhuizen, revalidatiecentra, verpleeghuizen en -steeds vaker - op de bedrijfsvloer.
De fysiotherapeut behandelt individuele of groepen patiënten. Naast de behandeling, die onder meer kan bestaan uit mobilisatie, oefentherapie of massagetherapie, zet de fysiotherapeut zijn deskundigheid ook preventief in, bijvoorbeeld bij het adviseren of begeleiden van patiënten.

De behandeling van de fysiotherapeut kan verschillende doelen hebben. Bijvoorbeeld het verbeteren van het bewegend functioneren, het in stand houden ervan en het voorkomen van nieuwe klachten. Soms zal hij ook patiënten begeleiden om met een beperking te leren leven en hem helpen om bijvoorbeeld weer aan het werk te kunnen.

De laatste jaren gaat veel aandacht uit naar de preventieve gezondheidszorg. De fysiotherapeut speelt een belangrijke rol in het voorkomen van ziekten en klachten. De fysiotherapeut baseert zijn werk zoveel mogelijk op wetenschappelijke inzichten en vertaalt die kennis in zijn praktijk.

BIJ OOSTERHEEM
Wij hebben ons gericht op de individuele behandeling en begeleiding van klachten van het bewegingsapparaat. Bij ons dus geen groepstherapie of oefengroepjes. In de vertrouwde omgeving van onze praktijk is tijd voor persoonlijke aandacht en begeleiding.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu